Projekat učenika Medicinske škole Bihać: Tema je odlazak mladih

Učenici
Učenici srednje Medicinske škole u Bihaću su u sklopu projekta CIVITAS - Ja Građanin, pokrenuli projekat koji se bavi tematikom odlaska mladih iz BiH, posebno sa našeg kantona.

Tema o kojoj se svakodnevno priča, a beznadežna politika naše države ne poduzima nikakve korake povodom ove zasigurno ne bezazlene teme, odlazak mladih iz BiH.

Upravo je to tema koju su učenici IIIf razreda JU Medicinske škole izabrali kao svoju temu u sklopu projekta CIVITAS- “Ja građanin” , odlučivši podići svijest o velikom problemu unutar naše zemlje ili ipak, da nas podsjete da preko granice zasigurno postoji bolja država, ali ne i domovina.

Neizbježna tema svih nas srednjoškolaca, koji poslije školovanja dolazimo na raskrsnicu, da li pratiti trend i otići, ili ostati i pokušati.

Državljani ne vide više nikakvu perspektivu, da li zbog nepovoljnog zivotnog standarda, obrazovnih i zdravstvenih uvjeta ili ipak zbog svakodnevnih političkih prepucavanja, ali čiljenica je da je zemlju u periodu od 2013. godine napustilo više od 600 hiljada stanovnika.

S obzirom da bosanskohercegovački političari ne uključuju alarme po ovom pitanju, odluka je naša. Ne ostavljajmo iza sebe državu u kojoj ćemo našim porodicama pakovati kofere na putu za Njemačku, Austriju ili ipak neku zemlju Skandinavije.

Ispunite našu anketu i izrazite svoje mišljenje na ovu temu!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf9LMHP1pXpAC8RXwFOE7cZoTxBitAoWJexw3XRqe7QdfWIpg/viewform?vc=0&c=0&w=1