Prokleti kvadrati zemlje: Zbog medje u Gati bacio bratu bombu u dvorište

sa

Zajim Z. uhapšen je zbog pokušaja ubistva brata Aziza Z. kome je u dvorište bacio bombu.

Sve se desilo u naselju Gata, koje je udaljeno nekoliko kilometara od Bihaća, kada je u prošlu srijedu došlo do svađe između dvojice braće, a u ovome incidentu, na svu sreću, nije bilo povrijeđenih.

 

Kako je potvrdio portparol MUP-a USK za Nezavisne, ovaj događaj im je prijavljen u 13.35 sati od strane jednog od braće, koji je pozvao policiju, te ja na mjesto događaja odmah upućena policijska patrola.

Naveo je da je policija obavila uviđaj i ustanovljeno je kako se radilo o porodičnim razmiricama i svađi koja je izbila između lica čiji su inicijali A. Z. (64) i Z. Z (79), koji su inače braća.

U jednom trenutku, tokom svađe, jedan od njih je otišao u kuću i vratio se s ručnom bombom koju je bacio u dvorište brata čije imanje graniči s njegovim.

Na sreću, u trenutku bacanja bombe u blizini nije bilo nikoga, a na objektu je evidentirana materijalna šteta nastala od dejstva bombe.

 

Policija je uhapsila Z. Z. , te je nakon zadržavanja u policiji on predat na dalje postupanje Tužilaštvu USK koje je ovo djelo okvalifikovalo kao pokušaj ubistva.

Nezavisne nezvanično saznaju kako je motiv svađe između braće nedefinisana međa između njihovih imanja, zbog koje su se i ranije sporili.

Raniji zločini

Podsjećamo da se prošlog mjeseca zbog imovinskih sporova desio zločin a ubijen je 69-ogodišnji muškarac kojeg je nasmrt izbo brat.

Ubistvo se desilo 21. oktobra, a isti dan je muškarac podlegao od povreda u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli.

Za ubistvo je osumnjičen njegov brat koji ga je, kako se sumnja, izbo po glavi i vratu oštrim predmetom.

Motiv ubistva je sukob među braćom u vezi sa imovinom.

Upravo zbog imovinskih odnosa, Zdravko Raca (60) iz Kotor Varoša ubio je sestru Mirjanu Vagner (72) i osuđen je krajem septembra u banjalučkom Okružnom sudu na 20 godina zatvora.

Zločin se desio zbog neriješenih imovinskih odnosa u vezi sa podjelom zaostavštine iza pokojnog oca.

On je priznao krivicu i izjavio da se kaje za zločin koji je počionio 04. juna ove godine u mjestu Obodnik kada je u sestru ispalio osam metaka, te je preminula na licu mjesta.

Izvor: