Promjena vremena od sredine dana: Snijeg stiže tokom vikenda

vrijeme
Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U centralnim i istočnim područjima po kotlinama će biti magle. Novo naoblačenje sa zapada od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 5. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14 stepeni Celzijusa.

 

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na planinama može padati snijeg. U većem dijelu zemlje vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu do 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.

I prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini preovladavat će pretežno oblačno sa slabom kišom prije podne. Na planinama može padati slab snijeg. U večernjim satima razvedravanje. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna.

 

Pogoršanje praćeno padavinama negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, te uzrokovati izraženije tegobe vezane uz njihove bolesti.

Osjet hladnoće djelimično će se pojačati usljed većeg sadržaja vlage u zraku. Preporučljivo je umanjiti kretanje i ne izlagati se jačim fizičkim naporima.

U drugom dijelu dana opšta slika će se, usljed stabilnijeg vremena, postepeno popravljati. Na jugu, povremeno sunčanije i ugodnije.