Promocija domaće hrane i starih običaja na sajmu u Cazinu

U petak, 21. septembra, svečano je otvoren "Cazinski sajam 2018", koji će trajati tri dana, s tim da se 21. i 22. septembra održava sajam domaćih proizvoda, a u nedjelju, 23. septembra, tradicionalna izložba domaće stoke. Osnovni cilj spomenute tradicionalne manifestacije jeste promovirati domaću proizvodnju i domaće poljoprivredne proizvođače.

Na kraju prvog dana Sajma održan je bogat program u izvedbi KUD Hasan Mujezinović, KUD Stijena i KUD Tržačka Raštela. 

sajam

Vrijedne domaćice Zahida Muhamedagić, Almedina Murić, Jasmina Silić, Suada Ajdinović, Halima Čataković i Senija Badić spremile su najbolje masnice među kojima je žiri vrlo teško odabrao tri najbolje. Tako je prvo mjesto osvojila Halima Čataković iz Polja, drugo Suada Ajdinović iz Pećigrada, a treće Senija Badić sa Gnjilavca.

sajam

Posjetioci su imali priliku i ove godine na licu mjesta vidjeti kako se nekad "melo mliko" u drvenom stapu, pržila kahva u dolafu, kako su se pravile metle, oštrile motike i još puno toga.

sajam

Za puno dobre i ukusne domaće hrane i specijaliteta pobrinule su se vrijedne članice kulturno-umjetničkih društava Stijena i Hasan Mujezinović, a prošlogodišnja pobjednica takmičenja za najbolju masnicu Halida Saličević ovog je puta razvijala i pekla masnicu na licu mjesta.

masnica

Bilo je ovo još jedno prelijepo druženje Cazinjana i gostiju u ugodnom raspoloženju s puno smijeha i pjesme.

Iskoristite sunčani vikend i 22. septembra posjetite sajam domaćih proizvoda na platou ispred TC "Ljiljan", gdje vas očekuje sve i svašta, a domaće!