Pronađen vozač koji je usmrtio pješaka i pobjegao

Policijski službenici PU Prijedor jučer su u večernjim satima u Ribniku pronašli i, uz asistenciju policijskih službenika PS Ribnik, uhapsili vozača koji je u saobraćajnoj nesreći u zaseoku Danići usmrtio pješaka Ljuboju Jasnića (56), mještanina Omarske, a potom pobjegao.

Riječ je, kako saznajemo, o Gojku V. (25) iz Omarske, vozaču Fiata. Uhapšeni su i dvojica putnika iz vozila, Omarščani Đorđe R. (25) i Darko D. (23).

Policija je u garaži kod Đorđa R. pronašla i Fiat Punto, na kojem su bila i vidna mehanička oštećenja.

- U prisustvu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva u Prijedoru uviđaj su na licu mjesta obavili policijski službenici Policijske stanice za sigurnost saobraćaja PU Prijedor. Tom prilikom je utvrđeno da se tokom noći između subote i nedjelje u Omarskoj u zaseoku Danići dogodila nesreća u kojoj je učestvovao G. V., koji je upravljao Fiat Puntom, i pješak J. LJ., koji je tom prilikom smrtno stradao. Nakon nesreće vozač se udaljio ne pružajući pomoć stradalom licu - navedeno je danas iz PU Prijedor.

Od siline udara nesretni pješak je odbačen u kanal pored puta, gdje je jučer u prijepodnevnim satima pronađen mrtav.

Tužilac je naložio i obdukciju stradalog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjoj Lluci. Uz nadzor tužioca radi se na dokumentiranju krivičnih djela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći i krivičnom djelu pomoć učioniocu poslije izvršenog krivičnog djela.