Pronađena napuštena beba, uz nju je bila i srceparajuća poruka majke

Foto: Hayat
Dojenče je pronađeno napušteno u kartonskoj kutiji na Aljasci sa srceparajućom porukom očajne majke koja je rekla da ne može nahraniti svoju bebu.

Bebu je u novogodišnjoj noći pronašla stanovnica Fairbanksa Roxy Lane koja je na Facebooku objavila videoporuku.

Molim vas, pomozite mi – stoji na početku pisma.

Rođena sam 31. decembra u 6 sati ujutro, 12 sedmica prije termina. Mama me rodila u 28. sedmici trudnoće. Moji roditelji, kao i djed i baka, nemaju hrane ni novca da me odgajaju. Nikad mi ovo nisu htjeli učiniti – piše u nastavku.

Moja mama je jako tužna jer ovo radi. Molim vas, uzmite me i pronađite mi obitelj koja će me voljeti. Moja obitelj moli za to onoga ko me nađe. Moje ime je Teshawn.

Hitna pomoć dovezla je bebu u lokalnu bolnicu gdje je utvrđeno da je dobrog zdravlja, prenose mediji. Lane je u objavi dodala da je dijete pronašla u kartonskoj kutiji u blizini poštanskog sandučića kraj svog doma.

Mladi roditelji nisu znali za naš Zakon o sigurnom utočištu, koji dopušta da se neželjena djeca ostave u crkvi, bolnici, policiji ili vatrogasnoj postaji – dodala je pa zamolila sve koji poznaju majku da joj se jave.

Možda joj je potrebna liječnička pomoć ili se osjeća napuštenom. Jasno je da se osjećala izgubljeno i beznadno i napravila je vjerojatno najteži potez u svom životu i ostavila to nedužno dijete uz cestu bez ičega osim deke. Ali dala je djetetu ime. Voli ga, iako je donijela tu tešku odluku. Spasila sam tu bebu i vjerojatno ću razmišljati o Teshawnu do kraja života – poručila je Lane.