Protest ispred Skupštine Srbije, šesti dan zaredom

ads
Na platou ispred Skupštine Srbije okupljaju se demonstranti. Kako navodi, iza Skupštine nalazi se policija, desetak konjanika i oko 40 policajaca.

Primjetni su policajci i u Pionirskom parku i kod Gradske skupštine.

Policija je zatvorila saobraćaj na tom potezu Bulevara Kralja Aleksandra, s obzirom na to da se građani okupljaju i na ulici.

Skupovi su najavljeni i u Nišu, Čačku i još nekoliko gradova, dok su građani Novog Sada za danas najavili dolazak za glavni grad Srbije.

Prethodno je danas SzS održao konferenciju za novinare. Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kazao je nešto ranije da su, kako je naveo, "parapolicijske strukture", koje su "bez legitimacija hapsili demonstrante" prethodnih dana, bliski sa bivšom državnom sekretarkom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijanom Hrkalović.

Jučerašnji protesti su bili mirniji i protekli su gotovo bez incidenata, osim u Beogradu gde je na kraju došlo do sukoba sa policijom. Tom prilikom je uhapšeno 42 osobe, osumnjičenih da su učestvovali u neredima i napadima na novinare, a kamere su zabilježile da su na kraju protesta gradjane privodili i sakupljali i u holu parlamenta.