PROTESTI U BIHAĆU: Sram nas bilo! Demonstranti ogorčeni na sugrađane koji ih nisu podržali (VIDEO)

U Bihaću se u ovim trenucima održava protest građana koji zahtijevaju od državnih vlasti i organa hitno rješavanje migrantske krize u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu.

Na protestima je prisutno i desetak TV ekipa, koje svjedoče malom broju građana koji su večeras izišli na proteste.

Brojni demonstranti sa kojima smo razgovarali, upravo su najviše pogođeni činjenicom da ih je večeras mali broj sugrađana odlučio podržati. "Sram na bilo", "Kakvi smo, bolje ni ne zaslužujemo", "Nama je očito dobro", samo su neki od komentara koji su se mogli čuti na Gradskom trgu u Bihaću.

Vođe protesta, su po ko zna koji put poručile, kako protest nije usmjeren protiv migranata, već protiv državne vlasti koja ne čini ništa i nema nikakve informacije o dvadeset hiljada migranata koji se u ovom trenutku nalaze u Bosni i Hercegovini.

"Grad Bihać dnevno pravi 5000 obroka za migrante, što dovoljno govori o našoj humanosti. Mi smo dali i više nego što smo mogli" istaknuto je na protestu.

Ovom prilikom demonstranti su pohvalili rad MUP-a, na čelu sa komesarom Mujom Koričićem, kao i novu vlast Unsko-sanskog kantona koja čini sve što je u njenoj moći da riješi ovaj problem. Na protestima je bilo prisutno nešto manje od hiljadu građana.