U Cazinu provedena akcija na sprječavanju zloupotreba opojnih droga

Istražitelji Odsjeka za sprječavanje zloupotrebe opojnih droga SKP MUP USK-a i istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Cazin, nakon provedenih opsežnih operativno-taktičkih mjera i radnji, na području Cazina proveli su akciju u cilju sprječavanja i suzbijanja trgovine opojnim drogama, te došli do saznanja da lice O.A., rođen 1986. godine, bavi prodajom narkotičkih sredstava.

Kako su saopćili iz MUP USK-a, dana 21.12.2018. godine policijski službenici po naredbi Općinskog suda Cazin, izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice O.A., rođen 1986. godine, te tom prilikom pronašli i izuzeli određenu količinu suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa L“ i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Također, prilikom pretresa putničkog motornog vozila, vlasništvo O.A., policijski službenici pronašli su i izuzeli metalnu palicu, odnosno predmet pogodan za nanošenje tjelesnih povreda te će protiv istog biti podnešen prekršajni nalog u skladu sa Općinskom odlukom o javom redu i miru.

Nad licem O.A. istražitelji su zaveli kriminalističku obradu te će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu USK-a dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 238. KZ F BiH „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.