Pružimo podršku „Ljutim Krajišnicima“ - Futsal Clubu u Linzu

Futsal
LINZ-AUSTRIJA

Ekipa Ljuti Krajišnici osnovana je 2013. godine, a osnivač je Fuad Velić, krupljanin koji je krajem 2014. godine nakon kraće bolesti preminuo.

Ekipa je nastupala samo na turnirima u Austriji i BiH. Osvojeni su brojni turniri, od kojih se posebno izdvajaju turniri "Izet Nanić u Bužimu", gdje su osvojili 2 puta za redom te turnir "Diamant Cup" jedan od najvećih turnira u Austriji, na kojem su dva puta zauzeli 2. mjesto te Futsal Festa u organizaciji Bosanskog kluba Linz, gdje su Krajišnici osvojili jednom 2. mjesto i dva puta u polufinalu. To je turnir na kojem svake godine učešće uzme više od 50 ekipa, i mnoštvo drugih osvojenih turnira.

Prošle godine su "Ljuti Krajišnici" organizovali svoj prvi turnir pod nazivom ,,Futsal Cup Fuad Velić-Ljuti Krajišnik“.

Poslije uspješno odrađenog turnira u razgovoru sa prijateljima i sponzorima, javila se ideja da Krajišnici pokrenu "Futsal Club", i da krenu sa Futsal Ligom, što su i uradili početkom ove godine.

Ove godine, pored svih turnira, predstoji i Futsal Liga Austrije. Za početak kreću iz druge lige. Cilj je što brži ulazak u Futsal Bundesligu. Ekipu sačinjavaju igrači sa prostora cijele BiH, što daje posebnu vrijednost ovoj ekipi.

Ekipu 'Ljuti Krajišnici' možete pronaći i na Facebook stranici, te ako se nalazite u Austriji i želite se pridružiti, budite slobodni kontaktirati ih. Facebook