Prvi dijalog mladih i predstavnika institucija vlasti u Bosanskom Petrovcu

.
Vijeće mladih Bosanskog Petrovca i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) organizirali su prvi dijalog mladih s predstavnicima lokalne vlasti u Bosanskom Petrovcu.

Događaj je organiziran povodom Međunarodnog dana demokratije koji se obilježava 15. septembra a u okviru obilježavanja Mjeseca mira, saopćio je IOM. Cilj cjelodnevnog događaja, s nizom različitih aktivnosti, jeste unapređenje položaja mladih u navedenoj općini te kreiranje dijaloške platforme kako bi dobili priliku da se čuje njihov glas.

 

U jutranjim satima članovi i članice Vijeća mladih su na ulicama izveli freeze performans kojim su privukli pažnju vršnjaka i pozvali ih da se aktivno uključe u rad Vijeća i Omladinskog kluba Bosanski Petrovac.

 

 

Nakon performansa, tokom radionice su imali priliku da mapiraju svoje potrebe te ih predstavili načelniku i članovima Općinskog vijeća, kao i drugim predstavnicima lokalnih institucija i organizacija. Pozvali su institucije i načelnika da zajedno počnu rješavati probleme.

 

Predsjednik Vijeća mladih Omar Salihagić ističe da su ovakvi dijalozi put ka boljem statusu mladih, kao i da će Vijeće u narednom periodu organizirati više ovakvih dijaloga. Pozvao je sve mlade da aktivno učestvuju u svim aktivnostima povodom obilježavanja Mjeseca mira. Vijeće mladih Bosanski Petrovac i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) čestitaju svima Međunarodni dan demokratije.