Prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca pušten na slobodu

trifunović
On je krajem decembra pušten i iz banjalučkog pritvora, u kojem se nalazio četiri mjeseca zbog sumnje da je povezan i s likvidacijom Ostojića

Srećko Trifković s Pala, prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, nalazi se na slobodi, saznaje "Avaz".

On je krajem decembra pušten i iz banjalučkog pritvora, u kojem se nalazio četiri mjeseca zbog sumnje da povezan i s likvidacijom Damira Ostojića Šijana i pokušajem ubistva njegove supruge Sandre Jošić u septembru 2018. godine.

Ovu informaciju potvrdila je za "Avaz" Tatjana Savić, Trifkovićeva advokatica.

Trifković je, podsjećamo, zbog sumnje da je učestvovao i da se može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca u pritvoru KZP-a Zenica proveo devet mjeseci. No, nakon što je pušten, jer nije bilo daljnjeg osnova za zadržavanje, uhapšen je zbog sumnje da je povezan s likvidacijom Ostojića i iz KPZ-a Zenica prebačen je u Banju Luku u julu prošle godine.

Ukupno je Trifković u pritvoru proveo 15 mjeseci. Sudi mu se u predmetu "Volan" u Sudu BiH. U tom predmetu već su mu određene mjere zabrane, koje su i sada na snazi.

No, nikada nije optužen, ni za policajce, ni za Ostojića. Očigledno da tužilaštva nemaju čvrste dokaze protiv njega.