Drama u Tuzli: Pucali na policajce iz gasnog pištolja, sedam osoba uhapšeno

Službenici Policijske stanice Zapad Policijske uprave Tuzla i Jedinice za posebne namjene Ministarstva unutrašnjih poslova TK uhapsili su sedam osoba koje se dovode u vezu s pucnjavom na saobraćajnu patrolu u Tuzli.

Naime, u četvrtak u ponoć službenici PS Zapad u Rudarskoj ulici, nakon uočenog prekršaja, pokušali su zaustaviti automobil Škoda Octavia, vlasništvo E. B. iz Tuzle, ali vozač navedenog vozila oglušio se na znak službenika policije i nastavio svoje kretanje u smjeru raskrsnice u naselju Irac.

Dolaskom na raskrsnicu Irac sa suvozačevog mjesta iz automobila Škoda Octavia je kroz otvoren prozor ispaljeno nekoliko hitaca ka policijskoj patroli. Nakon toga automobil se munjevitom brzinom zaputio ka naselju Bukinje – navode u MUP-u TK.

Službenici PS Zapad pozvali su pojačanje, a na teren su odmah došli pripadnici Jedinice za posebne namjene MUP-a TK. Tokom potjere za navedenim vozilom u više navrata pucano je kroz prozor. Vozilo je skrenulo u Lipnicu u ulici Ozrenska, gdje se zaustavilo i iz njega su izašla četvorica muškaraca, dok je jedan od njih odbacio pištolj.

- U tom trenutku vozač u Škodi Octaviji kreće u pravcu službenog vozila MUP-a TK. U namjeri da izbjegnu direktan kontakt s vozilom koje im se približavalo, službenici policije su vožnjom unazad pokušali da izbjegnu kontakt, kojom prilikom su sletjeli s kolovoza u kanal, a vozilo Škoda Octavia se udaljilo s mjesta događaja – navode u MUP-u TK, kako prenosi avaz.ba.

U travi gdje je vozilo bilo parkirano pronađen je odbačeni pištolj. Utvrđeno da se radi o gasnom pištolju. Odmah zatim pronađene su četiri nepoznate osobe koje su stavljene pod kontrolu, a radi se o S. M. (36) iz Tuzle, dva 16-godišnjaka i jedan 17-godišnjak.

- U mjestu Plane pripadnici Jedinice za posebne namjene MUP-a TK zaustavili su automobil Škoda Octavia, kojim je upravljao A. D. (19) iz Tuzle. Također je zaustavljen je i automobil BMW, kojim je upravljao Z. K. (16), a na mjestu suvozača se nalazio B. B. (17), obojica iz Tuzle. Osobe su stavljene pod kontrolu jer se sumnja da je jedan od navedenih u vrijeme incidenta bio u Škodi. Prilikom slijetanja službenog vozila, dvojica službenika policije zadobila su lakše tjelesne povrede, a na vozilu je pričinjena materijalna šteta – navode u MUP-u TK.

O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva TK, dok potrebne mjere i radnje na dokumentiranju navedenog događaja poduzimaju službenici OKP PU Tuzla.