Punica potvrdila: Denis Buntić htio likvidirati svoju bebu?

klara
Klara Buntić, supruga bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića, koji je u subotu priveden zbog nasilja u porodici i odlukom Općinskog suda u Ljubuškom pušten na slobodu, početkom avgusta ove godine završila je na Hitnoj pomoći u Mostaru.

 

U nalazu Klinike za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu kirurgiju SKB-a u Mostaru se navodi da je 25-godišnja Klara Buntić primljena kasno uveče 5. avgusta ove godine “zbog povreda koje je zadobila prilikom pada niz stepenice.”

U izvještaju se navodi da je pacijent izgubio svijest i povraćao te “ne rekonstruiše događaj”.

Klari Buntić je povrijeđena bubna opna.

Nadalje, doktorica u nalazu navodi da su “na bubnoj opni vidljivi tragovi svježe krvi”, te da ima i tragova zgrušane krvi iza desnog uha.

Pacijentu je propisana terapija i tri dana kasnije je došao na kontrolu. U nalazu izdatom tri dana kasnije, navodi se da pacijentkinja ima “sumnju na rupturu bubne opne”, odnosno da joj je povrijeđena desna bubna opna.

Klara Buntić je nakon upućivanja hitne pomoći u Ljubuškom otišla u mostarsku Hitnu pomoć. Kako kaže naš izvor, osoba u njenoj pratnji je insistirala da Klara doktorima kaže istinu o povredi, ali je ona rekla da je pala niz stepenice.

“Udario me je noć prije krštenja”

Krštenje Klarinog i Denisovog djeteta obavljeno je 6. avgusta, dan nakon što je primljena u Hitnu pomoć u Mostaru.

Klara je ovih dana u medijima govorila o događajima večeri koja je prethodila krštenju.

“Dan prije krštenja našeg djeteta držao je dijete u naručju i udario me. Uzeo je flašu mineralne vode kojom je htio da me udari po glavi, ali je kum stao između nas i to spriječio. Pukao mi je bubna opna. .Još pre toga me je uhvatio za kosu u sobi i tukao.Povraćala sam na parkingu ispred kuće i vrtelo mi se u glavi pa su roditelji insistirali da odem na hitnu.Rekli su mi prijatelji : ‘Izvini, ne možemo svjedočiti protiv njega.’ I njegovi roditelji”, rekla je Klara

Klarina mama: Njegova porodica je sve znala i zataškavala

Klarina majka Ljubica Jurič rekla je da su vezani za kuću i da se boje da je izađu. Plaše se ponovnog napada. Kaže da Klarino tijelo i modrice svakim danom bole sve više. Rekla je da je porodica Denisa Buntića znala da je agresivan i da tuče Klaru, ali da su sve zataškali. Podsjetimo, jedna od službenica suda koji je oslobodio Denisa Buntića je njegova majka Vinka.

“Totalno smo bespomoćni, niti jedemo niti pijemo, i stvarno ne znam kako ćemo završiti. Ranije smo znali da je agresivan, ali nismo znali da je spreman da je ubije. Redovno ju je tukao. Njegova porodica je sve ovo znala i zataškavala.

Sada joj je svaki dan sve teži, tijelo je sve više boli, u modricama je i iscrpljena, a i mi s njom. Više se ni ne prepoznajemo. Ne znam da li sam pio lek ili ne. Bez obzira što nam je policija rekla da nas posjećuje 24 sata, ja sam vezan za kuću, nije mi ugodno.

Bojimo se izaći iz kuće. Ako je mogao pucati ispred male bebe u kući i prijeti da će je ubiti, kako ne bi bio spreman da dođe sada? Sad mu je još gore. Štiti nas javnost, a zakon nas nije zaštitio“, rekla je Ljubica Jurič.

Buntićeva majka je službenica suda. Tužilac: Nisam ranije znao za to

Klaru Buntić je u petak pretukao suprug Denis, bivši uspješni hrvatski rukometaš. Klara ga je prijavila, ali ga je Općinski sud u Ljubuškom pustio na slobodu, odbivši prijedlog Tužilaštva da mu se odredi pritvor zbog mogućeg uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela. Tužilaštvo je danas saopštilo da će uložiti žalbu na odluku suda.

Tužilac Josip Aničić rekao je danas da zbog ovakvih okolnosti postoji mogućnost da se predmet ustupi nekom od drugih sudova. Također, Aničić je rekao da ranije nije znao da je Buntićeva majka jedna od službenica suda.

U međuvremenu, sve više ljudi reaguje na slučaj premlaćivanja Klare Buntić. Ovom prilikom Građanska inicijativa i građani Mostara obratili su se javnosti najoštrije osudivši ga. Osvrnuli su se na slučaj ubijene Nizame Hećimović koja je prijavila zlostavljanje u porodici od strane supruga Nermina Sulejmanovića iz Gradačca.

Samo četiri dana prije ubistva, sutkinja Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović donijela je rješenje kojim se odbija prijedlog Policijske uprave Gradačac za izricanje mjera zabrane uznemiravanja, uhođenja i približavanja žrtvi Sulejmanoviću, a potom je Sulejmanović brutalno ubio suprugu, emituje sve na društvenim mrežama. Zajedno s njom ubio je još dvije osobe.

 

FOTO