Putin šokirao bizarnom šalom o "gumenoj guzi", a onda i nekontroliranim trzanjem

sa

U nadrealnom pojavljivanju među pomno odabranim školarcima, Vladimir Putin iznenadio ih je bizarnom šalom o "gumenoj guzi" i pritom nije u pitanju fraza izgubljena u prevodu, obzirom na to da su i ruski novinari ostali u čudu.

A stranim novinarima je više upalo u oči neobično vrpoljenje noge i čudna poza na stolici koja bi mogla upućivati na Parkinsonovi bolest.

Spušten u stolicu i jedva govoreći glasnije od šapta, 69-godišnjak se u rijetkom javnom nastupu pojavio pred odabranim đacima s visokim uspjehom. Dok se obraća djeci u dobi od devet do 12 godina, čini se da cijelo vrijeme nekontrolirano trza nogom, prenio je Net.hr.

Kao dio neujednačenog govora, Putin je pričao o svom viđenju historije i ponovio rečenicu da bi Rusija i Ukrajina trebale biti jedna država. U jednom trenutku, kada je dječak u crvenoj uniformi ruske mladeži postavio pitanje, Putin je dao doista zbunjujući odgovor.

"Morate biti motivirani da postignete svoj cilj. I, naravno, naporan rad. Sve ovo skupa je vrlo važno. Marljiv rad je sam po sebi talent. To nije samo, oprostite, gumena guza. Talent je natjerati se na rad i biti u stanju to raditi produktivno”, rekao je.

Čini se da ga je njegova doskočica jako zabavila, jer se na videu vidjelo kako se smije u sebi dok ju je izgovarao. Ali njegova mlada publika ostala je kamenih lica, dok su Putinove primjedbe izazvale jednako zbunjen odgovor mnogih Rusa.

Drugi su ukazivali na njegovo čudno trzanje, a jedan je komentator na Twitteru napisao: "Šta on radi sa svojim nogama?". Jedna je osoba tvrdila da pokazuje simptome Parkinsonove bolesti.