Radončić podsjetio Izetbegovića na činjenice

radoncic
Gospodin Bakir Izetbegović je moju ostavku na mjesto ministra sigurnosti BiH politički pokušao banalizirati u dvije rečenice

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić reagirao je na svom Facebook profilu nakon konstatacija Bakira Izetbegovića koje je iznio gostujući na televiziji BHT 1.

- Gostujući u emisiji BHT 1, gdje je, kako je i sam priznao na kraju intervjua i izvinio se, bilo “male nervoze” s njegove strane, gospodin Bakir Izetbegović je moju ostavku na mjesto ministra sigurnosti BiH politički pokušao banalizirati u dvije rečenice. Iz njih netačno proizilazi da sam preuzeo tu poziciju s namjerom da je veoma brzo i napustim, a, na moje iznenađenje, provukao je i neke moje “lične razloge”, kojih zaista nije bilo. Zato nije loše osvježiti pamćenje na strateške razloge moje odluke. Ona nije bila ni brza ni ishitrena. Svako se u to može uvjeriti ako pročita stenograme sa sjednice Predsjedništva BiH i pogleda video mog obraćanja medijima i obrazloženje zašto SBB napušta državni nivo vlasti - stoji u objavi.