Radončić: Rahmetli Aliju su poštovali i primali svi veliki lideri Zapada, a Bakira niko!

Agonija BiH i Krajine mora da prestane. Previše dugo to traje, već četvrt vijeka, stalno se narod laže da će biti bolje, govore „dajte nam još četiri, dajte nam još osam godina vlasti“, kazao je Radončić

Velika želja za promjenama nabolje i nada za bolje sutra vidjela se na licima ljudi u Cazinu, Bužimu i Bosanskoj Krupi, gdje su danas u popodnevnim i večernjim satima u prepunim dvoranama održani predizborni skupovi Saveza za bolju budućnost. U svakoj od dvorana u ova tri grada bilo je više stotina građana, koji su došli da čuju poruke kandidata SBB-a.

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, u svojim govorima u Cazinu, Bužimu i Bosanskoj Krupi je kazao da je Krajina uvijek bila simbol borbe za Bosnu, a danas je postala simbol za nebrigu.

Kičma buduće vlasti

- Agonija BiH i Krajine mora da prestane. Previše dugo to traje, već četvrt vijeka, stalno se narod laže da će biti bolje, govore „dajte nam još četiri, dajte nam još osam godina vlasti - kazao je Radončić.

Obećao je da će SBB kao kičma buduće vlasti pokazati rezultate koji će mlade ljude uvjeriti da ne trebaju da idu iz BiH u potrazi za boljim životom.

- Uvest ćemo ministarstvo bez portfelja koje će se baviti samo Krajinom i razvojem Krajine. Ja vam dajem riječ, neće vaš i naš Meho biti direktor fabrike namjenske industrije u Hadžićima nego u Krajini jer ćemo ovdje otvoriti takvu fabriku – rekao je Radončić.

Govoreći o stanju bošnjačkog političkog faktora, Radončić je kazao da su Bošnjaci, zahvaljujući pogrešnoj politici koju vodi Bakir Izetbegović, izolirani u regionu i svijetu.

- Rahmetli Aliju su poštovali i primali svi veliki lideri Zapada, a Bakira niko - rekao je Radončić, praćen burnim aplauzima.

Inače, skup u Cazinu je otvorio Aladin Samardžić, predsjednik OO SBB-a Cazin, u Bužimu Agan Bunić, a u Bosanskoj Krupi Ifeta Kadić, predsjednica Općinske organizacije SBB-a. Predstavljeni su kandidati SBB-a za sve nivoe zakonodavne vlasti.

Agan Bunić, nosilac liste SBB za Skupštinu Unsko–sanskog kantona, rekao je da će SBB biti pobjednička stranka.

- Građanin u Krajini mora vrijediti kao i onaj u Sarajevu. Tu ne smije biti podjela – poručio je Bunić.

Azra Bećirspahić–Hadžić, nositeljica liste za Parlament Federacije BiH, naglasila je da SDA za ovaj kanton nije uradila ništa.

- Ovaj kanton je zahvaljujući SDA postao šampion u korupciji. A mi smo uradili elektrifikaciju unske pruge kao jedan od najznačajnijih projekata za Unsko–sanski kanton. Izvršili smo rekonstrukciju mosta u Bosanskoj Krupi – podsjetila je Bećirspahić–Hodžić.

Zaboravljena Krajina

Obratio se i Meho Rekić, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH iz ovog kantona i direktor Tehničko–remontnog zavoda Hadžići.

- Krajišnici sebi često postavljaju pitanje jesu li zaboravljeni od Sarajeva. Jesmo, zaboravljeni smo! Dosta je. Krajina mora pobijediti. Jer u Krajini djeca ne znaju ni kako kran izgleda, jer se ovdje ne gradi ništa – kazao je Rekić.


 

Radončić posjetio spomen-sobu 505. viteške brigade

Predsjednik Radončić je u pratnji domaćina Agana Bunića i ostalih članovima Saveza za bolju budućnost BiH obišao u Bužimu spomen-sobu 505. viteške brigade na čijem čelu je bio rahmetli Izet Nanić, general, heroj odbrane Bosne i Hercegovine.