Rama: Srbija i BiH nedostaje na NATO mapi

Home

Rama: Srbija i BiH nedostaje na NATO mapi


Albanski premijer Edi Rama izjavio je, u pozdravnom govoru na konferenciji Vojnog komiteta NATO-a koji okuplja najviše vojne komandante zemalja članica Alijanse, da "Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Kosovo i dalje nedostaju na NATO mapi". 

To područje, koje tek treba da bude uključeno u evropsku bezbjednosnu arhitekturu, čini teritoriju na kojoj igrači treće strane vide ranjivost i prilike za upad“, rekao je Rama. 

ATA navodi da je on „pozdravio činjenicu da je Albanija prvi put domaćin najvišeg vojnog organa NATO-a, podvlačeći da je Tirana u potpunosti posvećena ispunjavanju svih obaveza koje potiču iz članstva u NATO-u“. 

Predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a general Petr Pavel u ime Alijanse je „izrazio zahvalnost snažnoj posvećenosti Albanije i doprinosu te zemlje zajedničkoj bezbjednosti i operacijama i misijama pod vođstvom NATO-a u Avganistanu i na Kosovu“.

ATA navodi da je Pavel "također pohvalio ulogu Albanije u promovisanju stabilnosti i saradnje na Zapadnom Balkanu, kao i u borbi protiv ISIL-a"..

 

(Izvor: Avaz)
 

Tagovi
Objavio: Ned, 17/09/2017 - 14:35

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top