"Ramazanska čestitka" u Pljevljima: Ustala je Sparta srpska, neće ovo biti Turska

asd
Povodom protesta oglasio se i crnogorski reisu-l-ulema Rifat Fejzić

Nakon što je za načelnika policije u Pljevljima imenovan Haris Đurđević, u ovom crnogorskom mjestu jučer su održani ulični protesti. 

"Ustala je Sparta srpska, neće ovo biti Turska" i "Milo lopove" bili su najčešći pokliči koji su se mogli čuti na ovim porotestima. Tim povodom reagovao je reisu-l-ulema Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori rifat Fejzić.

- Ako ovo u Pljevljima nije šovinizam, ne znam onda šta je...Ako nemamo pravo na neke funkcije, poželjno bi bilo da nam se odgovori da li imamo pravo na vazduh? Pitam se, gdje je država, NVO sektor, mediji, strane diplomate? Najverovatnije će biti da je ovo "Ramazanska čestitka", napisao je Fejzić na Twitteru.

Inače, Đurđevića je na poziciju načelnika imenovao Kolegij Uprave policije. Nakon ovogh imenovanja predstavnici opštinskih odbora Nove sepske demokratije, Demokratske narodne partije (DNP), Demokratske Crne Gore i Pokreta za Pljevlja, Milan Lekić, Milojica Tešović, Vladislav Bojović i Novica Stanić zatražili su od Uprave policije poništavanje ove odluke.

Pogledajte VIDEO