Raskol u Demokratskoj fronti - iz stranke isključen Ekrem Prošić

asd
Ekrem Prošić, aktuelni zastupnik u Skupštini USK i jedan od osnivača i nekadašnjih najbližih saradnika Željka Komšića, predsjednika Demokratske fronte, kako smo saznali isključen je iz ove stranke.

Cazin.net je u posjedu odluke o isključenju, koja je napravljena danas u Centrali stranke u Sarajevu.

Kako stoji u odluci, Prošić, koji je bio i kandidat ove stranke na zadnjim lokalnim izborima za gradinačelnika Cazina, je isključen sa 24 glasa ZA, 1 PROTIV, 2 SUZDRŽANA i 1 NEIZJAŠNJEN, a kako se navodi zbog kršenja Statuta ove Stranke. 

Saznanja do kojih je došao naš portal govore da je Prošić isključen, jer se protivio ulasku u vlast sa aktuelnom većinom, dok je drugi zastupnik DF-a u USK Amir Murić, pristao da podrži novu većinu, a zauzvrat želi poziciju direktora Doma zdravlja Cazin, kao i ministra zdravstva u novoj Vladi USK, na koju želi da predloži, kako navode naši izvori, svoga bliskog kadra, koji je nekada bio na poziciji direktora Doma zdravlja ispred druge stranke.

Sva ova dešavanja su prouzrokovala raskol u ovoj stranci, a prema odluci o isključenju Prošića, evidentno je da ulazak u vlast na USK podržava i Centrala DF iz Sarajeva. 

Image
gre