Raste broj žrtava: U napadu na tržni centar u Ukrajini poginulo 10 osoba

Napad na ukrajinu

Raste broj žrtava nakon što su dvije ruske rakete pogodile tržni centar u ukrajinskom gradu Kremenčuku u kojem je bilo više od 1.000 civila. Prema posljednjim informacijama, poginulo je najmanje 10, a povrijeđeno 40 osoba.

Prema riječima saradnika predsjednika Ukrajine Kirila Timošenka, u ovim trenucima je poznato da je u napadu povrijeđeno oko 20 građana.

"Za sad je poznato oko 20 ranjenih od kojih je devet u teškom stanju. Potvrđeno je da su poginule dvije osobe. Akcija spašavanja se nastavlja", rekao je Timošenko.

Podsjetimo, ruska vojska je izvršila napad na grad Kremenčuk koji se nalazi u centralnom dijelu Ukrajine, tačnije u regiji Poltava.

Povodom napada oglasio se i predsjednik države Volodimir Zelenski te je rekao kako se ovakav napad ne može opravdati ni na jedan način.

"On nije predstavljao nikakvu opasnost za rusku vojsku i nije bio od strateške vrijednosti za Ruse. Ljudi su željeli samo da žive normalnim životom, upravo je to ono što ljuti okupatore. Iz bespomoćnosti, Rusija nastavlja napadati obične ljude. Uzalud je očekivati da će to biti razumno ili humano", poručio je.

Nakon napada se oglasio i saradnik Zelenskog Mihailo Podoljak koji je rekao da su Rusi raketirali tržni centar samo iz želje da ubiju što više civila.

"Namjerno su gađali tržni centar usred dana. To su uradili samo zato što žele da ubijaju i da se sve natopi ukrajinskom krvlju. Rusija je teroristička država i vodi najodvratniji rat", poručio je Podoljak.