Rat u Ukrajini iz perspektive veš mašine

Ukrajina

Otkako je otpočeo rat u Ukrajini, napadom Rusije i njenih vojnih snaga na teritorij suverene i nezavisne države, mogli smo da čitamo o toj agresiji iz raznih izvora koji su na svoj način posmatrali ili analizirali sukobe, od javljanja reportera direktno s terena do studijskih analitičara.

Međutim, rat se može posmatrati iz jednog sasvim drugog ugla, kada neke situacije ili događaji jednostavno poprime karakter humora, o čemu smo i sami svjedočili u našim ratovima.

Naime, na društvenim mrežama se poajvio snimak jednog pripadnika Ukrajinskih oružanih snaga koji je učestvovao sa svojom jedinicom u proboju ruskih linija negdje kod grada Harkiva.

Na snimci se jasno vidi da su ruski vojnici pripremili razne kućanske aparate i ostale civilne stvari koje su našli po kućama, te ih donijeli na prvu liniju fronta kako bi ih transportovali za Rusiju kada krenu kući.

Jedna od upečatljivih slika jeste veš mašina marke Indesit, za koju su Ukrajinski vojnici, kroz smjeh, rekli da je ona sastavni dio ¨borbene¨bijele tehnike na skoro svim dijelovima ruskog fronta, vjerovatno aludirajući na scene koje su i ranije vidjeli prilikom obavljanja borbenih zadataka.

Sve to poprima još veći humoristički značaj kada se pročitaju komentari ljudi sa zapadnog Balkana, od kojih se neki prisjećaju sličnih scena u našim ratovima do onih koji slave Rusku agresiju. U svakom slučaju, komentare možete pročitati na slikama koje prilažemo uz ovaj članak.

Ipak, bosanski narod je najbolje pokazao da se kroz humor puno lakše prevladaju sve te ratne strahote.

Foto: Cazin.net