Razija Mujanović predstavila svog PR menadžera: Eh, da si bio ovdje dok sam aktivno igrala…

asd
Razija Mujanović je bh. legenda i velikan našeg i svjetskog sporta. Pokazala je, posljednjim pobjedama ženske košarkaške reprezentacije šta znači i koliko se može postići kad na pravo mjesto dođu pravi ljudi.

Danas je Team- menager ženske košarkaške reprezentacije, a aktivna je i u politici, potpredsjednica je Nezavisnog bloka i prva saradnica lidera te stranke Senada Šepića. Pridružujući se ovoj stranci i Šepiću, izjavila je da u politici i državi želi da pokaže da možemo biti u vrhu, kao što je ona bila i u sportu. 

Razija ima veliko srce i pravi je lider, a pokazala je to i zadnjih dana kad je javno promovirala i zahvalila se svome Pr menadžeru, mladom Anelu, za kojeg kaže da je oživio njenu karijeru. 

Pročitajte njenu izjavu u cjelosti: 

“On voli da radi iz sjene, kreira dobre priče i "podiže kamenje da vidi šta je ispod". 
Danas obilježavamo četiri godine uspješne saradnje. Ovo je Imamovic Anel, moj PR Manager, osoba koja je oživjela moju sportsku karijeru, moje ime i vratila me u opremu u kojoj se najbolje osjećam, onu sportsku.

Sve je počelo od govora koji je Anel  napisao za moj ulazak u FIBA Hall of Fame, koji je odjeknuo u cijelom svijetu, pa potom poreknuo moje stranice na društvenim mrežama, a nastavilo se sa organizacijom stotine gostovanja u medijima, humanitarnih akcija, promocije košarke itd.
Danas želim da vam ga predstavim i na taj način ukažem sportistima i sportskim kolektivima koliko je važno da imate svog savjetnika za odnose s javnošću.

Anel je diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Iskustvo je sticao u marketingu u javnom i realnom sektoru u Sarajevu. Stipendista je Diplomatske akademije u Beču. Završio je program Međunarodnog olimpijskog komiteta "Management of Olympic Sport Organisations" i program "Change Management Toolkit" na Ekonomskom fakultetu u Becu (WU). Zaljubljenik je u sport. Volonter. Danas živi i radi u Beču. Ovo je zaista u najkraćim crtama. Njegov CV je mnogo bogatiji.

Ponekad se pitam da li i njegov dan ima samo 24 sata?!

Mi sportisti često imamo izražen ego i vjerujemo da sve znamo, ali ako pružimo priliku mladim i obrazovanim ljudima da nam pomognu u onome u čemu su najbolji, možemo napraviti mnogo više. Timski igrači moramo biti i na terenu i van njega, ali i nakon prestanka aktivnog igranja.

U ove četiri godine saradnje mnogo sam naučila od Anela, a sigurna sam i on od mene. Puni smo ideja i želimo nastaviti sa promocijom ženske košarke, još aktivnije. Anel je dobrim dijelom "krivac" zašto je ženska košarkaška ponovo nezaobilazna tema. Ovo je moja prilika da mu javno kažem #HVALA! 

Eh da si bio tu dok sam aktivno igrala, gdje bi mi bio kraj?”- napisala je na zvaničnom FB legendarna Razija Mujanović.