Izetbegović razgovarao sa zamjenikom predsjednika Turske

Naglašena potreba da dvije prijateljske zemlje u narednom periodu nastave da unapređuju bilateralne odnose.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas sa zamjenikom predsjednika Republike Turske Fuatom Oktayem.

Izetbegović je zahvalio visokom gostu na prisustvu „Sarajevo Business Forumu“, ocjenjujući da dolazak Oktaya i brojne delegacije turskih privrednika na najveći poslovni i investicioni događaj u BiH svjedoči o spremnosti Republike Turske da nastavi sa značajnim ulaganjima u BiH i da sa BiH nastavi da gradi najbolje moguće političke i ekonomske odnose.

Tokom susreta razmijenjene su informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i Republici Turskoj, te naglašena potreba da dvije prijateljske zemlje u narednom periodu nastave da unapređuju bilateralne odnose, posebno u svjetlu realizacije najavljenih velikih infrastrukturnih projekata od regionalnog značaja, prenosi Fokus.ba.

Zamjenik predsjednika Republike Turske Fuat Oktay potvrdio je da će njegova zemlja nastaviti da gradi prijateljske odnose sa BiH, kao i da će pružati punu podršku BiH na putu integracija u Evropsku uniju i NATO, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.