Reagiranje na saopćenje GO SDA Cazin: Radite za narod umjesto da pišete pisma svaki dan!

Home

Reagiranje na saopćenje GO SDA Cazin: Radite za narod umjesto da pišete pisma svaki dan!


Prozivke iz lokalne SDA na račun vlasti Grada Cazina nisu ništa osim jeftinih medijskih istupa s kojima se vlastitom članstvu skreće pažnja s njihovih neuspjeha, godina nerada, nezakonitih radnji i bogaćenja pojedinaca iz SDA.

Kako se u posljednjem saopćenju navodi da Grad Cazin ne isplaćuje stipendije studentima, a veliča Vlada USK (čije efekte rada ne vidi i ne osjeti niko od građana kantona) dužnost nam je ispraviti krivi navod i još jednom potvrditi da su klevete i laži vrlo kratkog roka trajanja.

Kao prvo, Vlada USK ne dodjeljuje prvi put svim studentima stipendije jer je to praksa koju je 2012.godine uveo tadašnji ministar za pitanja boraca, Mirsad Topčagić (A SDA) i to je podatak o kojem su i mediji tada izvještavali. Lijepo je da Vlada slijedi dobre prakse svojih prethodnika ali je smiješnoi jadno pokušavati ih predstaviti kao svoje.

Drugo, Grad Cazin isplaćuje stipendije studentima i to je redovna stavka u našem Budžetu. To što lokalni političari ne razlikuju kalendarski financijsku od školske godine nije opravdan razlog za bavljenje klevetama i skretanje pažnje s vlastitih problema u kojima su do grla. Budžet Grada Cazina je transparentan, upravljanje njime je godinama racionalno i uključuje sve kategorije naše zajednice od poljoprivrednih proizvođača i studenta do infrastrukturnih i razvojnih projekata i za stipendiranje studenata u ovoj je godini planirano 120.000 maraka.

Očito je da se gospoda iz SDA nema čime pohvaliti osim redovnim aktivnostima za koje je njihov premijer uredno plaćen, a u odnosu na to s koliko su pažnje posvećeni Gradu Cazinu, reklo bi se da u ostatku kantona cvjetaju ruže i samo niču novi projekti.

Nažalost, to nije tako i možemo samo još jednom pozvati ljudski političare iz SDA da počnu raditi poslove za koje su plaćeni, da nam ponude rezultate koje će građanima poboljšati život i prestanu politizirati svaki mogući segment društva.

 

(Izvor: Grad Cazin)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 29/09/2017 - 12:47

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top