Reakcija Muriza Memića na vijest da je Dalida Burzić izabrana za sutkinju Suda BiH

Dalida Burzić izabrana je danas, na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), za sutkinju državnog Suda.

Burzić je na poziciji glavne tužiteljice Kantona Sarajevo, gdje je, između ostalog, bila suočena s mnogim kontroverzama, najviše zbog slučaja Dženan Memić.

Nakon informacije da Burzić odlazi u Sud BiH, pozvali smo Dženanovog oca Muriza Memića, koji na početku izjave za Radiosarajevo.ba govori "znao sam ja za to već neko vrijeme"...

"Šta da kažem drugo, osim živimo u BiH", govori nam Muriz. "S ovim se pokazuje da se kriminal ovdje isplati. Nemam ja šta više reći, ja sam Dalidi rekao sve što imam."

Dodao je još i ovo:

"Možda je najbolje da Milan Tegeltija (predsjednik VSTV, op.a.) sve objasni. Upoznat je s kompletnim slučajem Memić i eto, opet je donio ovakvu odluku. I, samo neka se zna, dobro je lobirao za njen izbor", kazao je Memić.

Podsjećamo, Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život, a preminuo je 15. februara na KCUS-u. S njim u društvu tada je bila Alisa Mutap, ali do danas nije otkriveno na koji način je Dženan zadobio smrtonosne povrede.