Reakcija Stanivukovića na prijetnje Milorada Dodika

Stanivuković
Draško Stanivuković, budući gradonačelnik Banja Luke, na današnjoj press konferenciji pozvao na političku korektnost i razum za dobrobit građana.

 

Osvrćući se na prijetnje Milorada Dodika da će odbiti sve prijedloge budućeg gradonačelnika  s obzirom da ima većinu u Skupštini Banja Luke i da bi građani mogli ostati bez subvencija za grijanje i svih investicija sa entitetskog nivoa, Stanivuković je rekao da je to manifestacija straha i da mu je žao što vladajuća opcija i dalje nastavlja u ponižavanju građana i političkih protivnika.

Stanivuković je istakao da njegova politika  koristi instrument ljubavi, razumjevanja i širinu, dok suprotna strana koristi silu, prisilu, torturu i ucjenu.

On je pozvao sve političke opcije da bez obzira na imena i partijsku pripadnost izaberu najbolje ljude za Gradsku upravu.

Istakao je i da njemu ne treba skupštinska većina već najbolji ljudi koji su spremni da rade. Dodao je i da je era politike prijetnji završena za Banja Luku, ali da to nekim još nije jasno.

Najavio je kao prvi potez reviziju svih ugovora u Gradskoj upravi i da će učiniti sve da se Banja Luka izgradi kao grad bez podjela u kojem će svi moći lijepo živjeti.