Renault demonstrira elektrifikaciju na Međunarodnom sajmu mobilnosti u Hannoveru

,
Renault sa zadovoljstvom učestvuje u povratničkom izdanju Međunarodnog sajma mobilnosti, transporta i logistike u Hannoveru, koji se zadnji put održao prije četiri godine.

 

Prilika je to za marku da pokaže svu svoju stručnost u području 100 % električnih kombija, segmentu koji je utemeljila 2011. godine predstavljanjem posve električnog Kangooa. Iste je godine Kangoo osvojio titulu Međunarodnog kombija godine, postavši tako prvi posve električni kombi kojem je to uspjelo.

Renault Master, drugi najprodavaniji kombi marke koji je od 1980. godine prodan u više od 3 milijuna primjeraka, već je više od pet godina dostupan u posve električnom izdanju, omogućujući marki da održi svoju vodeću poziciju na tržištu električnih kombija.

Renault danas predstavlja Trafic Van E-Tech Electric, prvu električnu verziju svojeg najprodavanijeg kombija Renault Trafic Van.

Kao ni ostali električni kombiji u ponudi, osim u pogledu pogona, nimalo se ne razlikuje od ekvivalentne verzije s termičkim motorom. To znači da dolazi u brojnim izvedbama, s jednakom ponudom karakteristika i jednakim mogućnostima prilagodbe u skladu s potrebama kupaca.

Renault Trafic Van E-Tech Electric baštini sve kvalitete svojeg prethodnika, a od 1980. godine prodan je u više od 2,2 miliona primjeraka u više od 50 zemalja diljem svijeta. U Evropi trenutno zauzima treće mjesto na ljestvici najprodavanijih lakih privrednih vozila (u klasi kombija).

Vjeran svojem nasljeđu, Trafic Van E-Tech Electric idealno je vozilo za profesionalce zahvaljujući velikom teretnom kapacitetu, modularnosti i brojnim dostupnim izvedbama.

 

Sada je dostupan i s nizom sigurnosnih osobina, savremenim multimedijskim sistemom i bogatijom te poboljšanom ponudom motora.

Trafic Van E-TECH Electric i dalje nudi najbolju utovarnu duljinu, modularnost i opcije za prilagodbu u klasi:

Dostupan je u dvjema opcijama duljine (5,08 m ili 5,48 m) te dvjema opcijama visine (1,967 m ili 2,498 m)

Njegov teretni kapacitet (izvedba kombi) iznosi od 5,8 m3 do 8,9 m3

Dostupan je u izvedbi samo sa šasijom

Njegova utovarna duljina može se produljiti do 4,15 m (u produljenoj izvedbi L2, opremljenoj pregradom s otvorom za utovar duljih predmeta)

Opremljen je 90 kW snažnim motorom, ima kapacitet vuče od 750 kg i može podnijeti opterećenje do 1,1 tone

Baterija kapaciteta 52 kWh ostvaruje doseg od 240 km* (prema WLTP-u)

 

Bateriju novog Kangooa Van E-Tech Electric moguće je puniti s čak tri vrste punjača:

trofaznim punjačem izmjeničnom strujom snage 7 kW, prikladnim za sve vrste punjenja na kućnoj utičnici

brzim punjačem izmjeničnom strujom snage 22 kW, prikladnim za punjenje na javnoj punionici

opcijskim punjačem istosmjernom strujom snage 50 kW, prikladnim za brzo punjenje na autocesti.

Renault je prošle godine predstavio Hippie Caviar Hotel, konceptno vozilo temeljeno na modelu Trafic koje je trebalo odgovoriti na sve veću potrebu kupaca za putovanjima i prilikama za promatranje prirode u idiličnom okruženju, i to uz udobnost i pogodnosti hotela s 5 zvjezdica.

 

 

Danas Renault predstavlja drugu fazu vlastite strategije za razvoj rekreacijskih vozila: novo konceptno vozilo Hippie Caviar Motel.

Taj prerađeni kombi, sazdan na novom Renaultu Kangoo L2 E-Tech Electric, sigurno je, fleksibilno i dinamično utočište za pustolove i zaljubljenike u sport, željne uzbuđenja i boravka u prostranstvima prirode.

Hippie Caviar Motel dizajniran je kao kamper koji vas s lakoćom prevozi s jednog odredišta na drugo: ima doseg od 285 km koji se u samo pola sata punjenja može povećati za 170 km, kako biste uvijek bili spremni za sljedeću pustolovinu. Njegov 90 kW (120 KS) snažan motor opskrbljuje baterija od 45 kWh koju je moguće puniti na punionicama istosmjernom strujom snage 80 kW.

Povrh toga je iznutra i izvana opremljen domišljatim rješenjima za prijevoz sportske opreme. Preklopite zadnju klupu u udoban ležaj i uživajte u pogledu na zvjezdano nebo kroz golemi panoramski krov. Na raspolaganju su vam i krovni nosači, idealni za prijevoz skija.

Taj je posve električni konceptni automobil u potpunosti u skladu s Renaultovom strategijom smanjenja karbonskih emisija tokom životnog ciklusa vozila. Prvenstveno je to vidljivo u upotrebi recikliranih materijala i materijala koji se mogu reciklirati: police i podnica ovog vozila izrađeni su od pluta i recikliranih guma.