Rodica ubijenog policajca: Našeg Adisa ne možemo vratiti, ali potrudite se da se zločin kazni

Adisov sin (21), kao mladi policajac, ide očevim stopama.

Vijećnicima Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo na vanrednoj sjednici vijećnicima se obratila Elvedina Ćorić, rodica ubijenog policajca Adisa Šehovića. Drhtavim glasom zamolila je da se svi potrude kako bi se ovaj gnusni čin kaznio, a počinioci priveli pravdi.

Istakla je kako porodica zna da Adisa ne mogu vratiti, ali da je bitno da se ovako nešto nikada ne ponovi zbog građana Sarajeva, Novog Grada, naših policajaca, ali i Adisovog sina koji ima 21 godinu, a krenuo je očevim stopama.

"Naš Adis je dijete šehida. Izgubio je oca 1995. godine i bio je mladi policajac tada. Ista sudbina se ponovila jer Adisov sin je sada mladi policajac. Molim vas sve da učinite koliko možete, da svi mi koji znamo ljude koji se bave takvim kriminalnom prijavimo", kazala je Ćorić.

Podsjetimo, Šehović i njegov kolega Davor Vujinović ubijeni su u policijskom automobilu rafalnom paljbom koju otvorili automafijaši. Šehović je preminuo na mjestu, dok je Vujinović preminuo nekoliko sati nakon na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.