Roditelji dobro otovrite oči / Gdje razum prestaje: Sveske za školarce s oznakom 15+

U beogradskom lancu supermarketa osvanuo je školski program i roditelji su zgroženi sveskom koja se nalazi u ponudi.

Pored toga što se iz godine u godinu ispostavi da je nešto od sadržaja udžbenika problematično, sada roditelji i pri kupovini osnovnih školskih potrepština moraju dobro pripaziti, piše Blic.rs o problemu koji svakako prelazi granice Srbije i u mnogome se odnosi i na Bosnu i Hercegovinu.

Jedan od alarma uoči početka nove školske godine upalila je jedna tviterašica koja je u Beogradu naišla na sveske s degutantnom slikom na koricama. 

Sa korica sveske pogled uzvraćaju Kim Kardashian i Jennifer Lopez, obje poznate po svojim bujnim oblinama, što sveska savršeno ilustruje.

Iznad njih se zelene simboli dolara, a iznad svega toga piše "najbolje prijateljice zauvijek".

Ne znamo ni u kojem se to univerzumu Kim i Jennifer uopšte druže, te će biti da je ovo bio samo izgovor proizvođača kako bi imao razlog da dvije bujne dame stavi na istu sliku.

A onda, vrhunac, oznaka od 15+ na ivici korica. I kako da se ne zapitate da li je moguće da smo došli dotle da i na školski pribor stavljamo ovakve oznake, jer ne postoji granica u godinama nakon koje bi bilo prikladno ovako nešto na koricama ponuditi školarcima.