Roditelji srpske djece u Srebrenici zabrinuti

Ministarstvo prosvjete zatražilo je informaciju o fotografiji učenika Prve osnovne škole u Srebrenici na društvenim mrežama, na kojoj su u narodnim nošnjama, sa podignuta tri prsta, uz potpis "Braća četnici".

 

Iz škole je potvrđeno da scena sa fotografije nije bila dio priredbe povodom Svetog Save, i da su izrečene mjere zbog neprimjerenog ponšanja.

Istovremeno, roditelji djece srpske nacionalnosti u Srebrenici zabrinuti su za njihovu bezbjednost, zbog, kako kažu, hajke koja je uslijedila.

Danas i bojkot nastave i protesti, ispred škole

Roditelji djece srpske nacionalnosti koji se nalaze na spornoj fotografiji zabrinuti su za bezbjednost svoje djece, zbog niza uvreda i prijetnji na društvenim mrežama, prenosi RTRS..

Zabrinuti su i zbog "nelegalnog" okupljanja Bošnjaka ispred Osnovne škole.

Slađana Bojić, majka jednog od dječaka kaže da je uznemirena, jer je fotografija djece nezakonito objavljena na gotovo svim portalima i federalnim medijima.

Bošnjaci su u Srebrenici, ističu, otišli i korak dalje - pozivaju na ubistva i obračun.

- Јedan od naših odbornika koji je bošnjačke nacionalnosti poziva građane da djecu treba poklati koja se nalaze na tim fotografijama - dodaje uznemirena Slađana.

Iz lokalne vlasti u Srebrenici kažu da neće dozvoliti narušavanje javnog reda i mira.

- Bošnjačkim političarima ništa nije sveto, ni deca ni vrtić. Pokrenućemo krivične prijave - ističe načelnik Mladen Grujičić koji je osudio i nenajavljene proteste u krugu osnovne škole.

- Upali su kao gerilci u školu ne najavljujući protest - kaže Grujičić.

Tzv. hajku na srpsku djecu u Srebrenici osudili su predstavnici svih srpskih političkih partija u ovoj opštini.