Video pun emocija: Rudar Mustafa i njegova Zehra obradovani odlaskom na umru

Ako ste čuli za proizvode sa sloganom ‘Ako nemate, uzmite, halal je’, onda znate za Mustafu i njegovu Zehru.

A ako ne znate, Mustafa je rudar; pored tog posla pokušava da dodatno zaradi prodavajući džemove i sokove koje lično pravi, te popravljajući računare ljudima. A sve to kako bi prehranio porodicu i dugo godina kako bi sakupio novac potreban za Zehrino liječenje, kojoj je još 2013. dijagnosticiran tumor na dojci.

Životna priča ovog čovjeka je nevjerovatna priča o snazi ljudskog uma, ljubavi prema supruzi i vjeri, za koju su svi saznali sasvim slučajno kada se na društvenim mrežama pojavila njegova fotografija iz Sarajeva gdje  prodaje džemove i sokove, a ispod cijena piše kako besplatno daje svoju robu onima koji nemaju novca da plate, uprkos tome što sav taj novac sakuplja za liječenje svoje teško bolesne supruge.

Upoznati o kakvoj porodici iz Breze se radi, Ferhatovići, koji se bave proizvodnjom suhomesnatih proizvoda, odlučili su obradovati ovo dvoje divnih ljudi, i to odlaskom na umru. I kao da to nije bilo dovoljno, Mustafi i njegovoj Zehri će vodič biti niko drugi do daija Elvedin Pezić, kojeg Alajmovići izuzetno cijene. 

Na videu ispod, koji su objavili Ferhatovići na svojoj Facebook stranici možete vidjeti lavinu emocija do koje je došlo nakon što je Mustafa otvorio kovertu.

Izvor: