Rufko u Sanskom Mostu pretukao komšiju Adema jer je kosio oko njegove ograde

r

U malom selu u blizini Sanskog Mosta, u petak je došlo do fizičkog obračuna između dvojice komšija zbog spornog dijela zemljišta. Incident se dogodio oko popodneva, kada su se A.S. i R.S. sukobili oko međe koja razdvaja njihove parcele piše Crna-Hronika.

Prema izjavama svjedoka, do svađe je došlo u naselju Hrustovo i to nakon višemjesečnih tenzija između komšija oko prava vlasništva nad dijelom zemlje. Trkavice između komšija se odvijaju već 6,7 sedmica. Razlog je zemljište između njih dvojice, za koje jedan tvrdi da je njegovo dok drugi komšija na istom tom zemljištu živi preko 50 godina.

Problem su 3,4 metra koja Rufku fale za građevinske radove

Kako saznajemo radi se Ademu S. i Rufadu zvanom Rufko S iz mjesta Hrustovo kod općine Sanski Mosti. Cijeli slučaj je bio i na sudu gdje je sud potvrdio vlasništvo muškarca incijala Adema S ali se Rufko S. s tim ne želi pomiriti.

 

“Komšija mu jednostavno želi uzeti dio zemljištva jer to njemu treba za gradnju nečega. Napao ga je s leđa dok je ovaj kosio travu ispred svoje kuće i nanio mu tjelesne povrede.”

Adem je završio u JZU Opća bolnica u Sanskom Mostu dok je Rufko priveden. Policija je brzo stigla na mjesto događaja nakon što su susjedi pozvali hitne službe. Povrede nisu opasne po život, ali je zadržan na daljnjem liječenju i promatranju.

Pretučeni komšija je dugogodišnji logoraš kojem zdravstveno stanje već 30 godina nije dobro. Čovjek je invalid, a ovaj se sili na njemu. Tuga” – rekao je čitatelj portal Crna-Hronika.