Rusi žele ubiti poznatu manekenku zbog onoga što je uradila u Ukrajini: “Živu ćemo te spaliti”

232323

Liziane Gutierrez je rečeno da je izgledala “lijepo na večeri” prije nego što je upitana želi li da bude zapaljena u haljini koju je nosila.

Model kupaćih kostima Liziane Gutierrez odletjela je u Ukrajinu kako bi se dobrovoljno prijavila u borbi protiv invazije Vladimira Putina, ali posljednja ruska prijetnja smrću dovela ju je do bijega u strahu za život
Bikini manekenka koja je odletjela u Ukrajinu kako bi pomogla u borbi protiv Rusije pobjegla je nakon što su je potencijalni ubice pronašli u njenoj hotelskoj sobi.

Prestravljena manekenka Liziane Gutierrez, koja je prethodno tužila repera Chrisa Browna 2016. zbog navodne svađe u Las Vegasu, primila je pismo od kojeg se ledi krv u žilama, nakon što se vratila sa spoja u Kijevu.

Autori pisma, koje je uključivalo pojedinosti o tome gdje je gospođa Gutierrez bila te noći, s kim je bila, pa čak i šta je imala na sebi, zaprijetili su da će je živu spaliti ako ne napusti zemlju.

Gospođa Gutierrez, koja nije bila zabrinuta zbog ruske prijetnje smrću koju je primila prošlog mjeseca, rekla je da su je detalji u novoj poruci prestrašili.

“Problem s ovim pismom je bio što su imali ono u što sam bila odjevena, gdje smo bili i s kim sam bila”, rekla je.

Gutierrez je ranije primala ruske prijetnje smrću nakon što je objavila svoje slike kako pozira na vrhu uništenog tenka, ali ovaj put su se prijetnje činile detaljnim i vjerodostojnim, rekla je.

Sastajala se s bokserom, utjecajnim Ukrajincem, na diskretnim spojevima, ali neko je posmatrao par
“Počela sam paničariti jer su u pismu imali detalje. Ne znam ko je to napisao, ali oni su imali činjenice.”

U tajanstvenoj poruci piše da je izgledala “lijepo na večeri”, pisalo je ime njenog partnera – bivšeg bokserskog prvaka i navedeno je mjesto gdje su večerali.

Potom su je pitali želi li biti spaljena u haljini koju je nosila, upozorili su da znaju gdje njena porodica živi i naredili joj da “odjebe”.

Liziane, koja ima više od milion pratitelja na Instagramu, prvi put je otputovala u Ukrajinu sredinom marta kako bi volontirala kao humanitarna djelatnica.

Rekla je da je boksera, utjecajnog Ukrajinca, upoznala preko zajedničkog prijatelja i da su njihovi spojevi uvijek bili dogovoreni s najvećom diskrecijom.

Sve telekomunikacije obavljene su preko posrednika, nisu snimljene fotografije, niti su objavljene objave na društvenim mrežama.

“Svaki put je bio vrlo, vrlo diskretan”, rekla je. “Ja sam išla jednim autom, on je išao drugim autom”.

Gutierrez je rekla da se sakrila nakon što je primila prijetnje i da je potom napustila zemlju

Sredinom marta otputovala je u Ukrajinu kako bi volontirala kao humanitarna radnica
“Uvijek su to bili restorani u kojima gotovo nikoga nije bilo. Bila su to lijepa mjesta, sigurno. Ali uvijek je bilo kao da sjedimo u stražnjem dijelu restorana. Zbog toga ko je u pitanju, uvijek je uz sebe imao hrpu tjelohranitelja. A onda, poslije, on bi otišao u jedan auto, a ja u drugi auto.”

No u noći njihovog posljednjeg spoja u hotelu Premier Palace, međutim, gospođa Gutierrez je rekla da je primijetila dva muškarca na ulici ispred svoje sobe kako pokazuju prema njenom prozoru.

Sljedećeg jutra dobila je sudbonosno pismo na recepciji svog hotela. Liziane je rekla da je odmah upozorila posrednika koji joj je dogovorio spojeve s bokserom i da je neko poslan da preuzme pismo.

No, dodala je, od tada nije imala kontakt sa svojim partnerom.

U početku je tamo volontirala otprilike mjesec dana između sredine marta i sredine aprila, ali se tamo ponovno vratila u maju.

Nakon nekoliko dana ležanja u svom hotelu, a zatim još nekoliko dana skrivanja u Rivneu – 190 milja zapadno od glavnog grada Ukrajine, donijela je odluku da ode.

“U hotelu sam ostala još nekoliko dana. Rekli su mi da ne objavljujem ništa na društvenim mrežama, da se pritajim”, rekla je.

“Otišla sam u Rivne s nekim od njegovih prijatelja na nekoliko dana. Odsjela sam s ovom porodicom u ovoj jako lijepoj kući, bili su jako dragi ljudi. Rekli su ‘Liziane, bolje je za sve koji su uključeni u ovo da napustite Ukrajinu, barem za sada.’ Nisam htjela ići, ali šta sam drugo mogla učiniti?”

Gutierrez je rekla da još uvijek nema pojma ko je poslao prijetnju, ali je dodala da se nada da će se vratiti u Ukrajinu.

Prethodnu prijetnju smrću primila je nakon što je objavila fotografije na Instagramu na kojima se vidi na vrhu spaljenog ruskog tenka u blizini Buče.