Razočaravajuće je da se Rusija jednostrano stavlja na stranu RS-a, vjerujem Mektiću

Negativnim smatra i prijedlog o uvođenju rezervnog sastava policije na području Republike Srpske jer će to, kako tvrdi, dovesti do sličnih stvari u Federaciji

Predsjedniku Stranke demokratske akcije (SDA) Bakiru Izetbegoviću razočaravajuće je što se Rusija sve više jednostrano stavlja na stranu onoga što rade lideri u Republici Srpskoj bilo to dobro ili loše.

Definitivno je loša stvar što Rusija pozdravlja formiranje Komisije o istraživanju ratnih zločina u Srebrenici i Sarajevu. Nadam se da će se ovaj razočaravajući trend zaustaviti od strane Rusije – kazao je Izetbegović danas novinarima u Sarajevu.

Negativnim smatra i prijedlog o uvođenju rezervnog sastava policije na području Republike Srpske jer će to, kako tvrdi, dovesti do sličnih stvari u Federaciji.

Ne treba nam ta utrka. Natjerat će nas da radimo slične stvari u Federaciji da se ne ostane bez odgovora, a šta će nam to… između ostalog to i košta – rekao je Izetbegović.

Komentirajući aktuelne događaje osvrnuo se na pokretanje istrage protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića kazavši da od Tužilaštva BiH to nije ništa čudno , te da više vjeruje Mektiću nego Tužilaštvu BiH, piše Fokus.ba.