Ruski vojnik ostao bez nogu, a sada rukama osvaja planinske vrhove

ruski vojnik
Motivacija koja može doći od strane ovog čovjeka je zaista velika, tako da nikoga ne treba čuditi broj pratilaca ovog hrabrog vojnika

Rustam Nabiev ne samo da je ostao živ, već je našao i sreću i smisao života. Ovo je tema kojom se bavi njegov Instagram blog, koji svima dokazuje da je život lijep.

Dvadesetpetogodišnji Rustam iz Ufe preživio je strašnu katastrofu kada mu se 12. jula 2015. srušila kasarna.

Ovaj datum smatra “drugim rođendanom”. Tog dana je poginulo 24-oro njegovih kolega iz vojske, ali uprkos tome što je čitavu noć bio zatrpan pod ruševinama, on je spašen.

Međutim, ovaj život je došao sa cijenom – gubitkom obje noge. Ipak, Rustam nije odustajao. Danas igra hokej na ledu i piše blog.

 Mnogi pratioci kažu da ih Rustam inspiriše.

Dobijao sam pisma od ljudi koji kažu da sam ih spriječio da naprave najgoru grešku u svom životu – da izvrše samoubistvo. Veoma je lijepo znati da moj primjer pomaže drugima da ne odustaju; samo zbog toga vrijedi preživjeti i boriti se - rekao je Rustam.

Ono što je najnevjerovatnije, jeste činjenica da je ovaj čovjek rekreativno i planinar i da osvaja ruske vrhove koristeći samo ruke. Motivacija koja može doći od strane ovog čovjeka je zaista velika, tako da nikoga ne treba čuditi broj pratilaca ovog hrabrog vojnika