S motora u pokretu bacili bombu na kuću optuženog u predmetu "Tower"

.
Nije bilo povrijeđenih, dok je pričinjena materijalna šteta

 

Nepoznata osoba sinoć je bacila ručnu bombu na kuću Elvedina Mahmutovića, direktora firme „Smart Invest“ i optuženog u predmetu "Tower", koja se nalazi u sarajevskom naselju Šip. 

 

Ova informacija potvrđena je i iz firme“Smart Invest“, koja se oglasila saopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

 

- Dvije osobe su se dovezle na motoru i bacile bombu na kuću direktora „Smart Investa“. Napadač je pogodio prozor dječije sobe na drugom spratu u trenutku kada je petero djece radilo školsku zadaću u sobi, prilikom čega se pukim slučajem bomba odbila od poluotvoren prozor i eksplodirala u dvorištu kuće. Policija je pregledala snimke nadzornih kamera koje su sve snimile i uzela izjave očevidaca - saopćeno je iz „Smart investa“.

 

U saopćenju se dodaje „da Mahmutović sumnja na dvije osobe“.

 

Mirza Hadžibadić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kazao je za "Avaz" da je policija dojavu dobila u 21:47 sati te da nije bilo povrijeđenih, dok je pričinjena materijalna šteta.

 

- Policija je obavila uviđaj - dodao je Hadžiabdić.

 

Općinski sud u Sarajevu prošle godine je potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo protiv Sedina Halilagića i Elvedina Mahmutovića. Oni su uhapšeni u akciji "Tower" zbog krivičnog djela primanja dara i drugih oblika koristi.