SABNOR USK vjeruje u Dudakovićevu nevinost

Mi koji smo ovdje živjeli i ostali živjeti, itekako dobro znamo za častan i oslobodilački put Petog korpusa i njegove pobjede itekako bitne za svakog građanina USK i BiH.

Uvjereni smo u patriotsku i oficirsku čast generala Dudakovića i sigurni smo da će svoju nevinost lako dokazati. Žalosno je da se nastoji po svaku cijenu retroakrtivno vršiti izjednačavanje oslobodioca žrtve i agresora. Želimo vjerovati u pravnu državu gdje će časne patriote ove zemlje imati priliku na fer odbranu i oslobađanje.

Sigurnonosne službe i tužilaštva trebaju raditi na procesuiranju svakog eventualnog zločina, ali smo ZABRINUTI činjenicom da se vodeći oficiri Petog korpusa na svaki način godinama medijski i politički kompromotiraju i tako pripremaju za kolektivno i pojedinačno procesuiranje.

Kao nevladina, nestranačka višenacionalna antifasistička organizacija SAVEZ ANTIFAŠISTA I BORACA NARODNOOSLOBODILAČKOG RATA UNSKO SANSKOG KANTONA, čiji se rad i djelovanje temelje na antifašizmu, pravednosti i osudi svega što je retrogradno, ŽELIMO VJEROVATI, na neovisnost političkih, tužilačkih i sudskih struktura jedine nam domovine BiH, stoji u saopćenju SABNOR-a USK-a.