Saigrači tokom večere zamijenili žene: "Desilo se neplanirano, otišlo je dalje nego što smo htjeli"

piće
Svijet sporta obiluje brojnim čudnim pričama, no ono što su napravili igrači čuvene bejzbol ekipe New York Yankeesa Fritz Paterson i Mike Kekich, prepričavat će se generacijama. Oni su 1972. godine odlučili zamijeniti žene i nastavili su se družiti kao da se ništa nije desilo.

 

Bejzbol igrači Fritz Peterson i Mike Kekich upoznali su se 1969. godine kada je Kekich postao član čuvenih New York Yankeesa. Ubrzo su ova dvojica bejzbolaša postala najbolji prijatelji, da bi tri godine kasnije došli u centar pažnje sportske javnosti.

Novinar Maury Allen pozvao je Petersona i njegovu suprugu Marilyn na roštilj na kojem bi napravili intervju. Ovaj je to prihvatio, ali je naglasio da će s njim doći njegov prijatelj Mike i njegova supruga Susanne.

Nakon što su se dobro zabavili na roštilju zabava je nastavljena u obližnjem restoranu, a zatim se desio dogovor da zamjene žene. Nije još uvijek poznato ko je tako nešto predložio, no suprugama nije smetalo.

40 godina kasnije o tome je govorio Fritz Peterson. Ističe da je sve bilo neplanirano.

"Desilo se tako. Nismo planirali", rekao je Peterson 40 godina kasnije i nastavlja:

"Rekao sam svojoj Marilyn: 'Zašto ne izađeš na večeru s Mikeom, a ja ću sa Susanne. Naći ćemo se tamo i nakon večere otići kući?'. Tako smo i uradili i veoma smo se zabavili. Svi smo pomislili isto: 'Idemo to ponovo napraviti'. To smo i učinili već naredne večeri", priča Peterson.

"Otišli smo u drugi restoran. Mike i Marilyn su ranije otišli, a Susanne i ja smo ostali. Na kraju je sve otišlo dalje nego smo planirali. On se zaljubio u moju ženi, a ja u njegovu."

Određeni periodu su krili kako su zamijenili žene. Ipak, kako bi se spriječila brojna nagađana pozvali su novinare i na press konferenciji su saopštili vijesti.

"Nismo promijenili žene. Promijenili smo živote", poruka je koju su poslali.

Interesantno je da su se dogovorili i da se sve može vratiti na staro ako neko od njih bude nezadovoljan životom, no to se nije desilo.

Peterson je sa suprugom svog bivšeg saigrača ostao do danas, a veza Kekicha i nekadašnje gospođe Peterson raspala se nekoliko mjeseci nakon razmjene.