Salić: Kolege mogu potvrditi da sam uvijek tražio da se djeca ne vežu

To je odraz kako se društvo brine. Ja vam odgovorno tvrdim da nema slika iz mog mandata. Imate na svim kolegijima i to mogu i kolege potvrditi da sam uvijek tražio da se djeca ne vežu, navodi Salić.

Nakon što je poslanica Naše stranke u Parlamentu FBiH Sabina Ćudić objavila stravične fotografije i videosnimke mučenja djece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine "Pazarić" direktor ove ustanove Redžep Salić kazao je da se ovo nije dešavalo za vrijeme njegovog mandata.

- Ja sam strašno bolestan i molim vas da razumijete. Dokle god finansijska inspekcija i porezna uprava ne dostave revizorski izvještaj ja se ne želim oglašavati, jer je ovo samo priča rekla- kazala. Nemojte da ovo odnese stanje u Pazariću u pogrešnom pravcu, da se sakrije korupcija, a da ovo izađe na vidjelo. Ja odgovorno tvrdim da ovo nisu slike za mog mandata. Nju pitajte odakle su te slike i ko ih je dao i iz kojeg su vremena, naveo je Salić.

Kazali smo mu da je Ćudić navela da se radi o fotografijama i video materijalu koje su nastale u proteklih godinu dana.

- Ovo nisu slike koje su nastale u vrijeme mog mandata, kazao je Salić.

Salić navodi da je upravo on govorio kako je u Zavodu katastrofalna situacija, ali da su tada svi tvrdili da je tamo sjajna situacija.

- To je odraz kako se društvo brine. Ja vam odgovorno tvrdim da nema slika iz mog mandata. Imate na svim kolegijima i to mogu i kolege potvrditi da sam uvijek tražio da se djeca ne vežu. Govorio sam da se djeca ne smiju vezati, kazao je Salić.

Na pitanje da li to znači da su djeca prije njegovog mandata vezala kaže - vjerovatno.

Inače, Salić je zamolio da sačekamo sa objavom dok se ne pojavi zvanično saopštenje i press konferencija na kojoj će biti otkriveno više informacija o korupciji i kriminalu u ovoj ustanovi.

O fotografijama i mučenju djece u Zavodu Pazarić u MUP- u KS nemaju saznanja.

​Naime, poslanica Ćudić o slučaju zlostavljanja djece nije obavijestila policiju, što nam je potvrdio i glasnogovornik MUP_a KSMirza Hadžiabdić.

- Ja nemam saznanja o ovom slučaju, kazao je.

​Inače, Salić je na čelo Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić došao 18. aprila 2019. godine, a informacije o tačnom datumu nastanka snimaka još nemamo.