To samo ljubav može: Upoznali se na psihijatriji...

ljubav

Život zna da napiše najdirljivije priče, a saga bračnog para iz Bosne i Hercegovine dokazuje da prave ljubavne bajke postoje čak i u najmračnijim trenucima.

Upoznali su se na psihijatriji usred teških životnih okolnosti, ali danas Mustafa i Emina Hodžić žive skladnim životom ispunjenim ljubavlju.

Emina je prethodno prošla kroz 11-godišnji brak obilježen nasiljem i teškom depresijom, koja ju je odvela na psihijatriju. S druge strane, Mustafa je preživio rat i nosi teret posttraumatskog stresnog poremećaja.

Njihov prvi susret na socioterapiji označio je početak njihove priče. Iako su bili siromašni, njihova ljubav nije imala granica. Za Mustafu je bilo dovoljno samo da ugleda Eminu da bi se zaljubio u nju, a nakon što je podijelila svoju životnu priču, Mustafa je bio uvjeren da želi provesti ostatak svog života s njom.

Uprkos skromnom životu, za Emine nije bilo važno materijalno bogatstvo. Jedino što je željela bila je ljubav i sigurnost. Njihova sreća nije bila narušena ni kad su se borili s financijskim poteškoćama, jer je ljubav bila njihovo najveće bogatstvo.

Danas, Mustafa i Emina žive sretno u selu blizu Olova u BiH, gdje uživaju u mirnom životu uz rijeku. Bez obzira na izazove, njihova ljubav prevazilazi sve prepreke, dok zajedno brinu o Emininoj djeci i uživaju u skromnim radostima života.