Sanela Prašović-Gadžo: Ušla sam u politiku, moj izbor je podržati lidera Radončića

Novinarka Sanela Prašović-Gadžo, koju su mediji i ranije dovodili u vezu sa SBB-om, saopćila je kako će se u budućnost politički angažovati i to u SBB-u.

Ona je na svom Facebook profilu napisala da je zatvorila jedan dio svog života i otvorila drugi, odnosno da je nakon mnogo razmišljanja donijela odluku da njen budući angažman bude vezan za politiku.

"A moj izbor je SBB jer vjerujem i želim da se borim za bolju budućnost za našu djecu i za sve nas koji želimo živjeti u BiH. Za nas koji nemamo drugu domovinu.
Dakle, moj izbor je podržati lidera kakav je Fahrudin Radončić, jer vjerujem da njegove životne i poslovne reference potvrđuju da je on osoba koja može BiH donijeti dobro. Vjerujem da uspješni zajedno okupljeni mogu donijeti uspjeh i našoj državi", napisala je Prašović-Gadžo na svom Facebook profilu.

Kako kaže, na ovaj način želi zaustaviti spekulacije zbog njenog sinoćnjeg pojavljivanja na Konvenciji SBB-a u Domu mladih u Sarajevu.

"Od danas nećete više gledati serijal Interview20 na BHT1. To smo završili. 
Želimo ovdje zahvaliti kolegama i prijateljima iz BHRT-a na šest godina dugoj odličnoj saradnji. Volim vas. U mom ste srcu i uvijek ćete tu ostati", navela je Prašović-Gadžo.

Poručila je kako je politika od danas dio njenog života i da je SBB njen politički pravac koji je odabrala na putu stvaranja bolje BiH.

"Sve vas koji ste iz drugih političkih partija, a koji ste mi ovih dana upućivali poruke podrške da uđem u političke vode bez obzira na moj izbor političke stranke, vama želim posebno da zahvalim. Idemo dalje. Molim vas sve da poštujete moj izbor", zaključila je Prašović-Gadžo.