fbpx Sankcije SAD-a su početak kraja Milorada Dodika

Sankcije SAD-a su početak kraja Milorada Dodika

Home

Sankcije SAD-a su početak kraja Milorada Dodika


Bivši ministar vanjskih poslova BiH Zlako Lagumdžija izjavio je da su sankcije koje je Obamina administracija uvela Miloradu Dodiku kontinuitet sličnih odluka Bushove administracije i šest prethodnih administracija, čija politika više nije mogla trpiti ponašanje svog "odmetnutog proizvoda".

Naveo je da su održavanje referenduma, nepoštivanje Ustavnog suda i najava novih koraka ka podjeli države i rušenju Mirovnog sporazuma neminovno vodile ka odlučnoj reakciji ključnog garanta Dejtonske strukture.

Lagumdžija tvrdi da svako ko igra na unutrašnje političke igre u ozbiljnoj državi, završi kao politički protivnik ozbiljne države.

- Ovim je poslana poruka jatacima i prikrivenim rušiteljima Mirovnog sporazuma i euroatlantske državnosti Bosne i Hercegovine da se može imati rušilačka politika neko vrijeme, ali da se to ne može činiti svo vrijeme. Mnogo veći mali igrači su takve greške napravili ne samo u našem regionu, pa se iz toga ima šta naučiti. Potraga za novim svjetskim poretkom je u toku. Ona je neminovna i prva testiranja se uvijek obavljaju na "manjim igračima i teritorijama , smatra Lagumdžija.

Dodao je da će sankcije vrlo brzo pokazati da su samo početna tačka oko koje će se brzo okupiti veći broj aktera i time označiti početak kraja rušilačke politike podjela u zemlji i regionu, a da će početak kraja te politike biti obilježen pokaznom vježbom početka kraja Milorada Dodika, saopćeno je iz Fondacije društva zajedničkih vrijednosti Sarajevo, prenosi Fena.

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Objavio: Wed, 18/01/2017 - 12:53

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top