Sanski Most i postizborna očekivanja

Sanski Most
Prošli su lokalni izbori.

Sanski Most će dobiti novo/staro općinsko rukovodstvo a što se tiče sastava buduće parlamentarne većine, biti će veoma zanimljivo posmatrati ukupno djelovanje parlamentarnih stranaka u ovom dijelu Krajine.

Konačni rezultati jasnije će pokazati šta se to značajno izmijenilo u Sanskom Mostu, a do verifikacije rezultata i evidencije glasova koji nisu uneseni, stranke u ovom gradu koje su prešle izborni prag i koje su parlamentarne iskoristiti će ovo vrijeme za usaglašavanje oko njihovog statusa, odnosno da li će biti pozicija ili opozicija.

Ono što je definitivno, opozicija u ovom gradu je najavila izborno iznenađenje u predizbornom periodu kako bi u narednom četverogodišnjem mandatu dobili situaciju u kojoj SDA neće voditi glavnu riječ u ovom gradu. Nezavisni kandidati zasigurno su donijeli prevagu i definisali ukupan rezultat izbora u Sanskom Mostu.

Sigurno je da će situacija biti jasnija nakon što CIK potvrdi konačne rezultate i svakao se treba nadati da se neće čekati dugo na formiranje većine, s obzirom  na intenzivnu kampanju u Sanskom Mostu i afere koje su zadesile određene političke aktere ovog grada.

Donosimo pregled do sad unesenih rezultata u Sanskom Mostu:

Image
sana1
Image
sana2