Saobraćaj i dalje obustavljen zbog odrona na putu Banjaluka-Crna Rijeka

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banjaluka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost ovoga jutra na 50 do 100 metara na putevima: Foča-Ustikolina-Goražde, Zenica-Lašva, Žepče- Maglaj, Srbljani- Bosanska Krupa, Velika Kladuša- Cazin, na širem području Kantona Sarajevo i u centralnim krajevima BiH.

Zbog niskih jutarnjih temperatura moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.