Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Zbog većeg kvara od jučer su bez struje TP Kumarica 1 i Kumarica 2. Ekipe će danas raditi na sanaciji kvara. U ostalim područjima elektronapajanje je uredno.

Prema izvještaju PS Velika Kladuša, u protekla 24 h na području općine Velika Kladuša evidenirani su jedno krivično djelo i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

Dežurni medicinski tim Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša predvođen dežurnim doktorima Abdulahom Fazlićem i Ahmedom Ryadom Dashom obavio je pregled 31 pacijenta. Dva pacijenta upućena su na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać.

Kladuški vatrogasci nisu imali intervencija, saznajemo od dežurnog Grahovića.

Vodosnabdijevanje je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Održavanje gradske čistoće i odvoz komunalnog otpada i danas idu po redovnom rasporedu.

Danas se obilježava Međunarodni dan demokratije. Ujedinjeni narodi su na svojoj Općoj skupštini održanoj 8.12.2007. godine donijeli rezoluciju kojom je 15. septembar ustanovljen kao Međunarodni dan demokracije. Na Međunarodni dan demokracije slavimo njezino obećanje društvima i prepoznajemo brojne prijetnje s kojima se suočava u ovo vrijeme napetosti i nemira. – Glavni tajnik UN-a António Guterres

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne i dio večeri kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu zemlje. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 °C.

Pretežno oblačno vrijeme praćeno povremenim padavinama, uslovljava u Bosni nepovoljnu biometeorološku prognozu. Reumatičari bi mogli imati jače bolove, a moguće su i tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice. Tokom dana, ugodnije i pretežno vedro vrijeme u Hercegovini, pozitivno će djelovati na većinu populacije.

 

Stanje na putevima

Na pojedinim dionicama magla smanjuje vidljivost, pa se preporučuje dodatni oprez.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo-Kladanj, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova) i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

U 12 sati najavljen je polazak vangabaritnog tereta (industrijska oprema širine 4,60 m) od mjesta Ledenice, preko Gradačca, Srebrenika do Lukavca. Planirani dolazak na odredište je oko 18 sati. Molimo vozače da u trenutku prolaska ovog vozila voze sporije i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema posebnih zadržavanja.