Saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 10:30h za trafopodručje Johovica. Na ostalom području isporuka je uredna.

Vodosnabdijevanje je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Dva narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih  lica evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Krivičnih djela nema prijavljenih.

Vatrogasci su imali mirna protekla 24h, rekao nam je dežurni Dizdarević.

Za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja javilo se 40 pacijenata te je svima pomoć ukazana u velikokladuškom Domu zdravlja. Dežurni su bili doktori Aida Dedić i Abdulah Fazlić.

Danas u Bosni i Hercegovini nešto manje oblačnosti i sunčanije prije podne, ali i dalje nestabilno vrijeme. Tokom dana, širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno pljuskovi mogu biti i obilniji. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Biometeorološke prilike bit će ugodnije u jutarnjim i prijepodnevnim satima. Manjak svježine i sparno vrijeme u drugom dijelu dana, mogli bi kod osjetljivih osoba dovesti do jačanja tegoba i reakcija poput malaksalosti, dekoncentracije, nervoze, glavobolje. Poslijepodnevni pljuskovi dodatno će remetiti osjet ugode. Poželjno je umanjiti aktivnosti i slojevito se odjenuti.