Šarović i Ivancov razgovarali o pristupanju BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji

Home

Šarović i Ivancov razgovarali o pristupanju BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji


Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović sastao se danas sa ambasadorom Rusije u Bosni i Hercegovini Petrom Ivancovim, kako bi razgovarali o otvorenim pitanjima i unapređenju dalje saradnje dvije zemlje.

Na sastanku se razgovaralo o pristupanju Bosne i Hercegovine Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO) i pitanju kvalitete tečnih naftnih goriva čije reguliranje važno je za pregovore sa ruskom stranom o pristupanju Bosne i Hercegovine Svjetskoj trgovinskoj organizaciji.

Također, istaknuta je potreba aktivnijeg rješavanja pitanja ratnog duga Rusiji. U skladu s protokolom usvojenim na sjednici Međuvladine bosanskohercegovačko-ruske komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju, na sastanku su dogovorene aktivnosti na ubrzanom formiranju zajedničkih radnih grupa za unapređenje saradnje u oblastima poljoprivrede i energetike između dvije zemlje.

Ministar Šarović prihvatio je poziv ministra energetike Rusije Aleksandra Novaka za učešće na Međunarodnom forumu za energetsku efikasnost i energetki razvoj „Ruska energetska sedmica“ koji će se održati u Moskvi od 3. do 7. oktobra, a čije plenarno zasjedanje će predvoditi predsjednik Rusije Vladimir Putin..

 

(Izvor: Avaz.ba)
 

Objavio: Pon, 11/09/2017 - 16:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top