Sasjekao kasko osiguran Audi pa prijavio da je ukraden

Home

Sasjekao kasko osiguran Audi pa prijavio da je ukraden


Austrijski državljanin C. H. (44), nastanjen u Beču, sasjekao je kasko osiguran Audi A4, vrijedan oko 30.000 KM, a potom je policiji u Prijedoru, radi naplate osiguranja, prijavio da je vozilo ukradeno. 

Sve je tokom akcije pripadnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor rasvijetljeno nekoliko dana kasnije, kada je i tokom istrage utvrđeno da je Austrijanac Audijem starim sedam godina u maju stigao u Prijedor. Došao je u posjetu prijateljima i tada mu se dogodio manji kvar na motoru, zbog čega je vozilo ostavio u jednom autoservisu, nezvanično, servisu "Obradović" u Prijedoru.

Istragom je utvrđeno da je Austrijanac vlasniku servisa tada rekao da Audi sasiječe u dijelove i proda. Ovaj je to i uradio, s tim da je jedan dio dijelova ugradio u vozilo iste marke koje je kod njega bilo na popravci, a druge je dijelove uskladištio u servisu i u dvorištu kuće jednog od svojih radnika nadomak Prijedora. Prilikom drugog dolaska u Prijedor Austrijanac je 28. juna policiji prijavio da mu je Audi ukraden. Potom je podnio i zahtjev za pribavljanje iz službenog policijskog zapisnika radi naplate štete od osiguravajućeg društva u Austriji.

"Na ovaj način osumnjičeni C. H. počinio je krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela u vezi s krivičnim djelom teška krađa i krivično djelo osiguranička prevara" ,navedeno je jučer iz PU Prijedor.  

 

(Izvor:Avaz.ba)

 

Tagovi
Objavio: Pet, 07/07/2017 - 10:24

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top