fbpx "Sastanu se s Amerikancima i misle evo ih dolaze na vlast, dječije razmišljanje"

"Sastanu se s Amerikancima i misle evo ih dolaze na vlast, dječije razmišljanje"

Home

"Sastanu se s Amerikancima i misle evo ih dolaze na vlast, dječije razmišljanje"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da će u narednih desetak dana ponovo pozvati predsjednika SAD Donalda Trumpa u posjetu Srbiji, i da će s nekim od Trumpovih najbližih saradnika "pokušati da razgovara" o Kosovu i zatraži podršku za kompromisno rješenje.

On je to rekao upitan o proslavi 20 godina od ulaska snaga NATO na Kosovo, u srijedu u Prištini, i povodom izjave američkog zvaničnik Matthewa Palmera u Prištini da će SAD i dalje biti na strani Kosova.

"Naravno da je Amerika uz Kosovo i da će da ga štiti. To rade i Njemačka i druge zemlje Kvinte i utoliko je za nas problem veći i teži", rekao je Vučić.

On je dodao da je to ključni problem Srbije, ali će se država boriti za nacionalne interese, prenosi N1.

"Nama ostaje da se borimo i borit ćemo se. Naš cilj je da Srbija nema neprijatelje i da sa onima koji su nekad to bili, pokušamo da imamo normalne i uravnotežene odnose", rekao je Vučić.

Na pitanje o sastanku Palmera s dijelom opozicije u Beogradu, rekao je da ga ne interesuje o čemu su razgovarali i ocijenio da taj sastanak ne znači pobjedu opozicije na izborima.

"Mnogi misle da kada se sretnu s nekim od Amerikanaca, znači: 'Evo ih, dolaze na vlast'. Tako mala djeca razmišljaju. Promijenila su se vremena, morate da imate podršku naroda, to je suština", istakao je Vučić i dodao: "Neka su se sastali, neka se vole koliko hoće i rade šta hoće".

 

Topic
Objavio: Čet, 13/06/2019 - 14:44

Povezane vijesti

Back to top